вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43025 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Експертами виявлено автомобілі з підробленими ідентифікаційними позначеннями

02 квітня 2021

30 березня та 1 квітня 2021 року під час участі у державній реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів у ТСЦ № 0742 м. Ковель, працівники сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів та реєстраційних документів, що їх супроводжують Волинського НДЕКЦ, у ході дослідження транспортних засобів Mazda 626, 1988 року виготовлення та Renault Master, 2016 року виготовлення, встановили, що номерні позначення кузова та двигуна вищевказаних транспортних засобів піддавалися змінам.

Транспортні засоби разом із реєстраційними документами, що їх супроводжували передані правоохоронцям для подальшого з’ясування обставин.

Разом з тим, інформуємо автовласників про доцільність проведення експертних досліджень транспортних засобів фахівцями Волинського НДЕКЦ, які знаходяться в територіальних сервісних центрах області, перед їх купівлею, з метою запобігання подібних ситуацій, а саме: придбання транспортних засобів зі зміненими ідентифікаційними номерами кузова (шасі) чи двигуна, а також з підробленими реєстраційними документами. Так, саме фахівці Експертної служби МВС у ході комплексного дослідження транспортних засобів під час їх реєстрації (перереєстрації), виявляють автомобілі зі зміненими ідентифікаційними номерами кузова (шасі) чи двигуна, а також з підробленими реєстраційними документами.

У всіх територіальних сервісних центрах області працюють фахівці Волинського НДЕКЦ, які проводять дослідження транспортних засобів та реєстраційних документів, що їх супроводжують та надають наступні послуги:

дослідження ідентифікаційних номерів транспортних засобів і реєстраційних документів з метою визначення їх справжності (виявлення фактів знищення, підробки або зміни номерів вузлів та агрегатів транспортних засобів, підроблення реєстраційних документів, що його супроводжують);

встановлення об’єму двигуна та року виготовлення транспортних засобів;

встановлення ринкової вартості транспортних засобів при укладанні договорів купівлі-продажу.