вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43025 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Експертами виявлено автомобіль з підробленими ідентифікаційними позначеннями

06 серпня 2021

5 серпня 2021 року під час участі у державній реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів у ТСЦ № 0744 м. Нововолинськ, працівники сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів та реєстраційних документів, що їх супроводжують Волинського НДЕКЦ МВС, у ході дослідження автомобіля BMW 318I, 1992 року виготовлення, встановили, що номерні позначення його кузова піддавалися змінам. Зазначений транспортний засіб разом із реєстраційними документами на нього передані правоохоронцям для подальшого з’ясування обставин.

Водночас, додатково інформуємо автовласників про доцільність проведення експертних досліджень транспортних засобів фахівцями Експертної служби МВС, які знаходяться в територіальних сервісних області, перед їх купівлею, з метою запобігання подібних ситуацій, а саме: придбання транспортних засобів зі зміненими ідентифікаційними номерами кузова (шасі) чи двигуна, а також з підробленими реєстраційними документами. Так, саме фахівці Експертної служби МВС у ході комплексного дослідження транспортних засобів під час їх реєстрації (перереєстрації), спроможні виявити автомобілі зі зміненими ідентифікаційними номерами кузова (шасі) чи двигуна, а також з підробленими реєстраційними документами.

У всіх територіальних сервісних центрах області працюють фахівці Волинського НДЕКЦ МВС, які проводять дослідження транспортних засобів та реєстраційних документів, що їх супроводжують та надають наступні послуги:

дослідження ідентифікаційних номерів транспортних засобів і реєстраційних документів з метою визначення їх справжності (виявлення фактів знищення, підробки або зміни номерів вузлів та агрегатів транспортних засобів, підроблення реєстраційних документів, що його супроводжують);

встановлення об’єму двигуна та року виготовлення транспортних засобів;

встановлення ринкової вартості транспортних засобів при укладанні договорів купівлі-продажу.