вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43025 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Проведено практичний семінар за напрямом інженерно-транспортних та криміналістичних видів досліджень

23 жовтня 2021

22 жовтня 2021 року відбувся практичний семінар «Проблемні питання при призначенні судових інженерно-транспортних та криміналістичних експертиз».

Семінар організовано Волинським НДЕКЦ МВС за сприяння слідчих підрозділів ГУ НП України у Волинській області та Волинського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції», на базі якого – в с. Сокиричі, Ківерцівського району, проведено захід.

Метою семінару було удосконалення судово-експертного забезпечення при розслідуванні кримінальних правопорушень за фактами скоєння дорожньо-транспортних пригод, а також обговорення практичних ситуацій та проблемних питань, що виникають у ході призначення судових експертиз за напрямом інженерно-транспортних та криміналістичних видів досліджень.

Участь у заході прийняли: судові експерти, керівні працівники Волинського НДЕКЦ МВС, співробітники слідчих підрозділів та спеціалісти-криміналісти сектору криміналістичного забезпечення СУ ГУ НП в області.

Під час засідання учасниками розглянуто окреслені питання семінару, після чого, згідно регламенту проведено практичні заняття щодо оглядів місць подій за фактами скоєння окремих кримінальних правопорушень, у тому числі огляду місця дорожньо-транспортної пригоди, а також виявлення та вилучення при цьому необхідних об’єктів слідової інформації.