вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43025 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Знищення незаконної зброї

22 вересня 2022

22 вересня 2022 року завідувачем сектору досліджень зброї відділу криміналістичних видів досліджень Волинського НДЕКЦ МВС Олексієм Мельником прийнято участь в роботі спеціальної комісії ГУ НП у Волинській області зі знищення зброї, вилученої з незаконного обігу, яка після проведення судових експертиз за рішенням суду підлягає утилізації.

У такий спосіб, на одному з ливарно-механічних підприємств області на брухт переплавлено понад 10 одиниць зброї, що вилучена з незаконного обігу в ході розслідування кримінальних проваджень, та відповідно до висновків судових експертів віднесена до категорії вогнепальної чи холодної зброї. Зазначена зброя виготовлена саморобним способом або шляхом переробки предметів, що не є зброєю та була знищення за рішенням суду як незаконна.

Волинський НДЕКЦ МВС наголошує, що згідно статті 263 Кримінального кодексу України, за незаконне виготовлення, зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки, законом передбачено кримінальну відповідальність. Водночас, звертаємо увагу, що у випадку добровільної здачі такої зброї в органи та підрозділи поліції, особа звільняються від кримінальної відповідальності.