вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43006 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

«Актуальні питання судової балістичної експертизи» – під таким гаслом відбувся науково-практичний семінар у Черкасах.

27 квітня 2017

20 та 21 квітня у Черкасах відбувся науково-практичний семінар на тему: «Актуальні питання судової балістичної експертизи», присвячений проблемам судової балістики, шляхам їх вирішення та перспективам подальшого розвитку даного напряму експертизи.

На вказаний захід зі всіх областей прибули працівники Експертної служби МВС України для розгляду та вирішення актуальних питань судової балістичної експертизи.

Волинський НДЕКЦ МВС України представляв завідувач сектору досліджень зброї, трасологічних видів досліджень та обліків відділу криміналістичних видів досліджень Мохір Петро Володимирович, який виступив з повідомленням на тему: «Експериментальне дослідження пошкоджень на одязі утворених в результаті застосування травматичної зброї з вогнепальним принципом метання снаряду».

В тезах повідомлення розглянуто питання щодо пошкоджень на одязі, які утворюються в результаті дії травматичної зброї з вогнепальним принципом метання снаряду, проаналізовано та систематизовано основні ознаки пошкоджень і слідів, що утворилися на одязі в результаті застосування вищевказаної зброї.

Так, в ході проведення оглядів місць подій за фактами вчинення кримінальних правопорушень із застосуванням зброї, досить часто виявляється одяг з вогнепальними пошкодженнями, який є слідосприймаючим  предметом, що у подальшому стає об’єктом дослідження судової балістичної експертизи.

Нині досить поширеними є пошкодження на одязі, утворені в результаті застосування травматичної зброї з вогнепальним принципом метання снаряду, переробленої газової та стартової зброї під патрони травматичної (несмертельної) дії.

Метою таких семінарів є вивчення актуальних питань експертної практики, які виникають в ході проведення різного виду досліджень, зокрема судової балістичної експертизи.