вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43006 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Взаємодія працівників поліції міста Нововолинська з експертами Волинського НДЕКЦ

15 травня 2017

28 квітня 2017 року на териконі недіючої шахти по вулиці Сокальській  у м. Нововолинську виявлено труп невстановленої особи чоловічої статі.

Для з’ясування обставин на місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група місцевого відділу поліції.

При прибутті на місце події виявлено значні пошкодження тіла потерпілого внаслідок термічної дії. Також, під час огляду прилеглої місцевості поліцейські виявили запальничку, пошкоджену вогнем пляшку з залишками  нафтопродукту та пакет, в якому знаходилася коробка з грошима і гральні карти.

Вказані обставини насторожили правоохоронців, у зв’язку з чим, прийнято рішення про залучення до огляду місця події спеціалізованої пересувної лабораторії Експертної служби області, для надання практичної допомоги працівникам Національної поліції.

Без зволікань, спеціалісти Волинського НДЕКЦ у складі: експерта-пожежотехніка, експерта-криміналіста та експерта-біолога, виїхали на місце події.

Подальшим кваліфікованим оглядом трупа невстановленої особи та прилеглої території вдалося більш детально змоделювати механізм події,а також додатково встановити: факт відсутності слідів сторонніх осіб; місце де був здійснений пролив нафтопродукту на одяг; доріжку слідів, утворених залишками горящого одягу потерпілого, яка була визначена, в тому числі за термічними пошкодженнями рослиності на місці події. В ході огляду вилучено комплекс речових доказів для подальших експертних досліджень з метою достовірного з’ясування всіх обставин даної події.

Разом з тим, встановлено, що на руках виявленого трупа знаходились рукавиці та, внаслідок дії вогню залишився не ушкодженим лише один палець руки потерпілого, що дало змогу виконати його відбиток, для проведення ідентифікації особи.

Зазначений відбиток пальця руки оперативно направлений у Волинський НДЕКЦ, для проведення його перевірки за автоматизованим дактилоскопічним обліком Експертної служби області. В результаті чого, вдалося встановити особу потерпілого, яким виявився місцевий житель Нововолинська.      

У подальшому, на основі перевірки біографії встановленої особи потерпілого, а також експертного аналізу зібраних фактичних даних та результатів попереднього дослідження виявлених речових доказів, правоохоронці змогли обгрунтувати версію події, а саме: вчинення самогубства шляхом самоспалення.