вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43025 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Переваги експертного дослідження при купівлі автомобіля

07 вересня 2021

Придбання автомобіля завжди хвилююча обставина. Хтось може собі дозволити купити автомобіль з салону, а той, у кого така фінансова можливість відсутня, поглядає в бік ринку вживаних автомобілів.

Сьогодні на ринку продається величезна кількість автомобілів з пробігом. Однак, одна з головних проблем ринку вживаних автомобілів – покупці не можуть швидко виявити поширені шахрайські схеми з вживаними авто, які зазвичай продають за привабливими цінами, обіцяють надати доручення на автомобіль, пропонують придбати його за договором купівлі-продажу тощо.

Такі автомобілі можуть бути в розшуку або зі зміненими ідентифікаційними номерами кузова (шасі) / двигуна, підробленими документами чи просто «двійником». Відрізнити автомобіль «двійник» від справжнього, без перевірки неможливо.

У всіх територіальних органах з надання сервісних послуг МВС працюють фахівці Експертної служби МВС, які проводять дослідження транспортних засобів та реєстраційних документів, що їх супроводжують і надають наступні послуги:

дослідження ідентифікаційних номерів транспортних засобів і реєстраційних документів, з метою визначення їх справжності (виявлення фактів знищення, підробки або зміни номерів вузлів та агрегатів транспортних засобів, підроблення реєстраційних документів, що його супроводжують);

встановлення об’єму двигуна та року виготовлення транспортних засобів;

встановлення ринкової вартості транспортних засобів при укладанні договорів купівлі-продажу.

Так, в ході проведення експертного дослідження експерт перевіряє автомобіль щодо всіх можливих змін ідентифікаційних номерів, після чого надає відповідний висновок скріплений печаткою та власним підписом.

У такий спосіб фахівці Волинського НДЕКЦ МВС неодноразово виявляли автомобілі зі зміненими (перебитими) чи знищеними номерами вузлів та агрегатів. Тому, вкотре інформуємо автовласників про доцільність проведення експертних досліджень транспортних засобів перед їх купівлею, аби убезпечити себе від ризику придбання незаконного автомобіля, оскільки покупка автотранспорту потребує чималих фінансових витрат.