вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43025 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Експертами виявлено ознаки підробки ідентифікаційних позначень та реєстраційних документів автомобілів

04 жовтня 2021

02 жовтня 2021 року під час участі у державній реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів у ТСЦ № 0741 м. Луцьк, працівники сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів та реєстраційних документів, що їх супроводжують Волинського НДЕКЦ МВС встановили, що:

знаки маркувального позначення номера двигуна автомобіля HYUNDAY I30, 2011 року виготовлення, піддавались змінам;

бланк свідоцтва про реєстрацію Литовської Республіки автомобіля MERCEDES-VITO, 2005 року виготовлення, містить ознаки підробки, а саме виготовлений з використанням знакодрукуючих пристроїв зі струменевим способом друку.

Зазначені транспортні засоби разом із реєстраційними документами, що їх супроводжували передані правоохоронцям для подальшого з’ясування обставин.

Аби вберегти від подібних випадків, Волинський НДЕКЦ МВС вкотре інформує автовласників про доцільність проведення експертних досліджень транспортних засобів фахівцями Експертної служби МВС, які знаходяться у територіальних сервісних центрах області, перед їх купівлею, адже саме експерти в ході комплексного дослідження транспортних засобів під час їх реєстрації (перереєстрації), спроможні виявити автомобілі зі зміненими ідентифікаційними номерами кузова (шасі) чи двигуна, а також з підробленими реєстраційними документами.

У всіх ТСЦ області працюють фахівці Волинського НДЕКЦ МВС, які проводять дослідження автомобілів та надають наступні послуги:

дослідження ідентифікаційних номерів транспортних засобів і реєстраційних документів, з метою визначення їх справжності (виявлення фактів знищення, підробки або зміни номерів вузлів та агрегатів транспортних засобів, підроблення реєстраційних документів, що його супроводжують);

встановлення об’єму двигуна та року виготовлення транспортних засобів;

встановлення ринкової вартості транспортних засобів при укладанні договорів купівлі-продажу.