вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43025 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Екскурсія для майбутніх юристів

20 листопада 2017

16 листопада 2017 року Волинський НДЕКЦ МВС України у рамках проведення ознайомчо-пізнавальної екскурсії відвідали студенти 4 курсу юридичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Екскурсію розпочато вступною профорієнтаційною бесідою, в ході якої студентів коротко ознайомлено з історією становлення Експертної служби області, основними завданнями та функціями служби, а також особливостями професії судового експерта.       

Наступним етапом стало відвідування сектору технічних досліджень документів та почерку відділу криміналістичних видів досліджень. Завідувач сектору Олександр Процик роз’яснив майбутнім юристам завдання, які вирішують судова почеркознавча та технічна експертиза документів. Показав студентам можливості сучасної криміналістичної техніки, яка використовується експертами при проведенні досліджень. Розповів про особливості дослідження грошових знаків, як підроблених так і справжніх, а також в якості прикладу з використанням техніки та колекції підроблених грошових знаків продемонстрував основні елементи захисту банкнот національної та іноземних валют.

Сповнені враженнями відвідувачі Волинського НДЕКЦ продовжили екскурсію у лабораторії відділу дослідження матеріалів, речовин та виробів, де головний судовий експерт відділу Олександр Колбасюк ознайомив студентів з широким спектром досліджень, які проводять судові експерти, зокрема розповів про особливості дослідження різного роду наркотичних засобів, психотропних речовин, спеціальних хімічних речовин, спиртовмісних рідин, волокнистих та інших матеріалів. Також, на прикладі газорідинної хроматографії наочно продемонстрував роботу сучасної техніки, що використовується при проведенні судових експертиз.

На завершення майбутні юристи ознайомилися з роботою відділу біологічних досліджень. Так, завідувач відділу Ольга Цивінська розповіла студентам про види досліджень, які проводять експерти НДЕКЦ, а саме: імунологічну експертизу та експертизу волосся. В ході бесіди молоді слухачі з’ясували коло питань, відповіді на які надає судовий експерт-біолог за результатами проведених досліджень. Разом з тим, працівник відділу Світлана Врублевська наочно продемонструвала можливості сучасної техніки  на прикладі показу мікроскопічних ознак, за якими встановлюється видова та групова належість крові, а також мікроморфологічних особливостей будови волосся людини і тварин.

В цілому проведений захід справив позитивне враження на майбутніх спеціалістів, що підтвердилось їх значною активністю під час екскурсії. Студенти охоче задавали питання експертам, з цікавістю слухали відповіді, приймали активну участь у практичних показах.

Надіємось, що захід пройшов плідно та спонукав молодь у прагненні пізнання нових знань.