вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43025 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Експертне супроводження державної реєстрації транспортних засобів

24 листопада 2017

На сьогодні великим попитом, особливо у населення сільської місцевості, користуються легкі мотоцикли та мопеди виробництва різних країн, зокрема Китайської Народної Республіки. Вони приваблюють демократичними цінами, простотою конструкції та дешевим обслуговуванням.

Разом з тим, зазначені транспортні засоби підлягають обов’язковій державній реєстрації у встановленому законодавством порядку, в ході якої виникає ряд труднощів у їх правильній ідентифікації (визначання об’єму двигуна, встановлення марки, моделі, типу транспортного засобу, року виготовлення, тощо). Це пояснюється особливостями національних стандартів країни виробника в даній галузі, а також відсутністю довідкової літератури по маркувальним позначенням таких транспортних засобів.

З метою усунення незручностей для громадян, що виникають при з’ясуванні вказаних технічних аспектів, в роботі мобільних сервісних центрів МВС приймають участь фахівці Експертної служби, які проводять огляд транспортних засобів перед здійсненням реєстраційних операцій. Кваліфікований експертний огляд дозволяє визначити робочий об’єм двигуна мототехніки, рік виготовлення, встановити точну марку, модель та модифікацію, перевірити справжність реєстраційних документів і найголовніше – з’ясувати, чи не піддавались змінам маркувальні позначення номерних агрегатів (VIN-код рами, шасі та номер двигуна). З приводу такого огляду фахівці видають відповідний висновок експертного дослідження, в якому відображаються об’єктивні дані щодо транспортного засобу та реєстраційних документів, які їх супроводжують.

Таким чином, за допомогою проведення експертного огляду при купівлі можна уникнути ризику придбання мототехніки зі зміненими номерними агрегатами чи підробленими документами, тобто такої, що перебуває у розшуку або незаконно ввезеної на територію України.