вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43025 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Отримані знання не бувають зайвими

26 лютого 2018

У лютому місяці поточного року спеціалістами сектору вибухотехнічних та пожежотехнічних досліджень Волинського НДЕКЦ МВС України проведено виїзне заняття з слідчими та інспекторами-криміналістами ГУНП у Волинській області.

Мета проведення заняття – ознайомлення учасників заходу з особливостями виявлення, фіксації, пакування, вилучення фрагментів електричних провідників із ознаками оплавлень характерними для короткого замикання.

У ході заняття завідувач сектору Олександр Матіюк роз’яснив слухачам основні поняття, предмет та завдання судової експертизи матеріалів, речовин і виробів за експертною спеціальністю «Дослідження провідників із ознаками короткого замикання».

Також, учасників ознайомлено з загальними ознаками оплавлень провідників, що характерні для короткого замикання, особливостями їх пошуку і виявлення під час огляду місця пожежі, порядком вилучення, упакування та подальшого направлення на експертне дослідження.

За результатом проведеного заняття працівники поліції з’ясували, які саме об’єкти (фрагменти провідників) мають локальні сліди термічної дії (оплавлення) та підлягають вилученню у ході огляду місця пожежі.

В цілому захід пройшов плідно. Отримані знання не бувають зайвими та сприятимуть якісній роботі у розкритті і розслідуванні кримінальних правопорушень за фактами пожеж.