вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43025 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Вдячність громадян – найвища оцінка роботи!

26 лютого 2018

Однією із складових криміналістичних обліків Експертної служби МВС України є оперативно-пошукова колекція куль та гільз експериментально відстріляних зі зброї, яка перебуває у власності громадян.

Зазначена колекція на обласному рівні функціонує у Волинському НДЕКЦ МВС України. Так, спеціалістами Експертної служби області постійно здійснюється експериментальний відстріл зброї, що перебуває у власності громадян. Кулі та гільзи з відстріляної зброї в подальшому поміщуються до масиву обласного балістичного обліку для їх відповідної перевірки.

Черговим результатом такої перевірки стало встановлення експертами номеру та власника мисливського карабіну «Форт-207», що надійшов на дослідження до НДЕКЦ з видаленими маркувальними позначеннями. В подальшому досудовим слідством з’ясовано, що згадана зброя була раніше викрадена. 

Таким чином, функціонування балістичного обліку у підрозділах Експертної служби МВС, допомагає не лише у розкритті кримінальних правопорушень, але й надає можливість повернути викрадену зброю її законним власникам.

Як наслідок проведеної роботи, експертів відвідав вдячний власник встановленої мисливської зброї.