вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43006 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Відбувся семінар «Дотримання кібергігієни під час роботи з Єдиними та Державними реєстрами»

14 червня 2024

Терміном кібергігієна уже нікого не здивуєш, адже у час цифрових технологій ніхто на 100% не захищений від кібершахрайства – одного з найбільш поширених та небезпечних видів злочинної діяльності на сьогодні.

Кібершахрайство містить різноманітні методи незаконного отримання доступу до особистих даних та фінансової інформації користувачів, з метою подальшого їх використання у власних злочинних цілях. Відтак, важливо знати, що кібергігієна – це необхідний комплекс заходів та практик, спрямованих на забезпечення безпечного використання цифрових технологій та захисту від кіберзагроз.

Власне цій тематиці був присвячений семінар «Дотримання кібергігієни під час роботи з Єдиними та Державними реєстрами», ініційований Відділенням Нотаріальної палати України у Волинській області.

Від Волинського НДЕКЦ МВС участь у семінарі прийняв завідувач сектору комп’ютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень Олександр Вашкевич, який ознайомив присутніх з основними аспектами комп’ютерно-технічної експертизи, що дозволяють виявити істотні ознаки злочину (інциденту) і створити цілісну доказову базу шляхом дослідження наявної та видаленої інформації.

По завершенню доповіді Олександр Вашкевич дав відповіді на питання присутніх нотаріусів щодо забезпечення захисту інформації на ПК, безпечної роботи в Інтернеті тощо.