вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43025 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Заняття з працівниками поліції та прикордонної служби з питань ідентифікації холодної зброї

30 липня 2018

27 липня 2018 року судовим експертом Волинського НДЕКЦ МВС України за напрямом досліджень зброї Олександром Приходьком прийнято участь у комплексному навчальному заході правоохоронців Любешівського відділення поліції та місцевого відділу прикордонної служби КПП «Дольськ».

У ході проведення заходу розглянуто актуальне питання практики попереднього визначення предметів як таких, що можуть відноситись до холодної зброї та відповідно підлягають вилученню з незаконного обігу, у разі порушень вимог чинного законодавства.  

 

Під час заняття спеціалістом НДЕКЦ, на прикладі конкретних зразків, роз’яснено основні техніко-криміналістичні характеристики, за якими визначається належність предметів до певного виду холодної зброї, а також критерії при яких вони відноситимуться до об’єктів господарсько-побутового призначення, сувенірних, туристичних ножів, знарядь спортивного призначення, тощо.

В цілому, захід пройшов плідно, сприяв осягненню нових знань та підвищенню професійних навичок працівників поліції і прикордонної служби у визначенні предметів, які можуть відноситись до холодної зброї.