вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43025 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Експертами виявлено автомобілі з підробленими ідентифікаційними позначеннями та реєстраційними документами

21 січня 2019

19 січня 2019 року під час участі у державній реєстрації (перереєстрації), знятті з обліку транспортних засобів у територіальних сервісних центрах МВС Волинської області   №  0741  м. Луцьк    та    №  0744 м. Нововолинськ, працівники сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів та реєстраційних документів, що їх супроводжують Волинського НДЕКЦ, в ході дослідження транспортних засобів AUDI A4, 1997 року виготовлення та FORD GALAXY, 2002 року виготовлення встановили:

ідентифікаційний номер кузова автомобіля AUDI A4 піддавався змінам, шляхом перезакріплення маркувальної панелі з ідентифікаційним номером;

 

свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу Республіки Польща («бріф») на автомобіль FORD GALAXY, не відповідає аналогічним, які перебувають в офіційному обігу. 

 

Транспортні засоби разом з документами, що їх супроводжували передані правоохоронцям для подальшого з’ясування обставин.

Разом з тим, інформуємо автовласників про доцільність проведення експертних досліджень транспортних засобів фахівцями Волинського НДЕКЦ, які знаходяться в територіальних сервісних центрах регіонального сервісного центру МВС у Волинській області, перед їх купівлею, з метою запобігання подібних ситуацій, а саме: придбання транспортних засобів зі зміненими ідентифікаційними номерами кузова (шасі) чи двигуна, а також з підробленими реєстраційними документами. 

В усіх територіальних сервісних центрах області працюють фахівці Волинського НДЕКЦ, які проводять дослідження транспортних засобів та реєстраційних документів, що їх супроводжують та надають наступні послуги:

1) дослідження ідентифікаційних номерів транспортних засобів і реєстраційних документів з метою визначення їх справжності (виявлення фактів знищення, підробки або зміни номерів вузлів та агрегатів транспортних засобів, підроблення реєстраційних документів, що його супроводжують);

2) встановлення об’єму двигуна та року виготовлення транспортних засобів;

3) встановлення ринкової вартості транспортних засобів при укладанні договорів купівлі-продажу.