вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43025 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Можливості проведення і проблемні питання при призначенні мистецтвознавчої експертизи культурних цінностей

25 вересня 2019

25 вересня 2019 року на базі Волинського підрозділу Експертної служби МВС відбулась семінар-нарада «Можливості проведення і проблемні питання при призначенні мистецтвознавчої експертизи культурних цінностей».

Захід організовано Волинським НДЕКЦ МВС, з метою популяризації можливостей мистецтвознавчих досліджень у кримінальних, цивільних та адміністративних провадженнях, а також забезпечення дієвої співпраці правоохоронних органів області в розкритті та розслідуванні кримінальних та інших правопорушень у сфері охорони культурних цінностей.

Так, для участі в науково-практичному заході були запрошені представники Управління СБУ та ДФС області, а також фахівці Волинського краєзнавчого музею. 

У ході проведення семінару, завідувач сектору досліджень у сфері інформаційних технологій Михайло Кравчук ознайомив присутніх з можливостями напряму мистецтвознавчих досліджень, зокрема експертизи творів мистецтва та експертизи у сфері суспільної моралі. Також, розглянуто і обговорено особливості дослідження творів живопису, іконопису, предметів фалеристики, стародруків, книг та інших друкованих видань.

В цілому, захід пройшов плідно, забезпечивши учасникам можливість поглиблення знань та обміну досвідом у сфері дослідження творів мистецтва.