вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43025 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Новий номінал 1000 гривень, що корисно знати

25 жовтня 2019

Національний банк України 25 жовтня 2019 року ввів до обігу банкноту нового найвищого номіналу – 1 тисяча гривень.

Нова банкнота помітно відрізняється від банкнот інших номіналів за розмірами та кольоровою гамою. Так, переважаючий колір банкноти – блакитний, розмір складає – 75 х 160 міліметрів.

По суті це четверта банкнота в новому банкнотному ряді національної валюти України, адже за дизайном вона наслідує банкноти нового модернізованого покоління гривні, оновлені ще раніше – 20, 100 та 500 гривень.

Як зазначає Національний банк України, необхідність введення нового номіналу підтверджується розрахунками щодо економічної доцільності, зручності для користувачів, економії для держави та бізнесу, а найголовніше підвищення надійності національної валюти від підробок.

Банкнота номінальною вартістю 1000 гривень має більше 20 елементів захисту, що допоможе громадянам візуально з легкістю перевірити її справжність. Дана банкнота має як елементи захисту паперу, так і інноваційні поліграфічні елементи захисту, що дозволяє українській гривні знаходитись на високому рівні в системі захисту банкнот провідних країн світу.

Неодноразово фахівці Волинського НДЕКЦ МВС розповідали про наявні елементи захисту в грошових банкнотах, у тому числі і способи їх підробок. Ми вкотре закликаємо громадян бути уважними та використовувати усі наявні знання для того, щоб не стати жертвами шахраїв та власником «липової» купюри.

Отже, які ж елементи захисту нового найвищого номіналу вартістю 1000 гривень? Спробуємо розпізнати та розповісти: