вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43025 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Перевіркою за балістичним обліком Експертної служби МВС встановлено зброю, що використовувалась для вбивства тварин

13 грудня 2019

26 травня поточного року неподалік урочища "Полігон", що за селом Лесняки, Любомльського району, Волинської області, невідомі особи вбили двох самців "благородних оленів".

Попередньо встановлено, що вбивство здійснено із нарізної зброї двома пострілами у кожну з тварин. Також, у ході огляду місця події за вказаним фактом правоохоронцями вилучено стріляні гільзи патронів до вогнепальної зброї калібру 7,62х54мм.

В рамках досудового розслідування даної події, вилучені гільзи направлено до Волинського підрозділу Експертної служби МВС, для проведення судової балістичної експертизи, з метою ідентифікації зброї, з якої вони були відстріляні. 

У ході проведених досліджень експертами встановлено марку та модель такої зброї. Водночас, з метою подальшої ідентифікації конкретного його екземпляру, надані гільзи перевірено з аналогічними об’єктами, що вміщені до оперативно-пошукової колекції балістичного обліку Волинського НДЕКЦ МВС, у тому числі з гільзами, експериментально відстріляними зі зброї, яка перебуває у власності громадян.

Результат перевірки виявися позитивним. Так, спеціалістами сектору балістичного обліку, за слідами на досліджуваних гільзах, встановлено конкретний екземпляр зброї, з якої вони були відстріляні та, відповідно її власника, про що повідомлено ініціатору експертизи.