вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43006 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Участь у знищенні зброї та боєприпасів, вилучених з незаконного обігу

14 лютого 2020

Завідувачем сектору досліджень зброї відділу криміналістичних видів досліджень Волинського НДЕКЦ МВС Олексієм Мельником, спільно з правоохоронцями ГУ НП в області, у складі спеціальної технічної комісії здійснено заходи щодо знищення зброї та боєприпасів, які після проведення судових експертиз зброї, за рішенням суду підлягали утилізації.

Так, 11 лютого 2020 року на ливарно-механічному підприємстві у м. Горохів, на брухт переплавлено 26 одиниць зброї, вилученої з незаконного обігу у ході розслідування кримінальних проваджень та, відповідно до висновків судових експертів віднесеної до категорії вогнепальної чи холодної.

Зокрема, було знищено п’ять одноствольних та три двоствольні мисливські рушниці, чотири перероблені стартові пістолети, дві спортивно-мисливські гвинтівки, п’ять зразків холодної зброї, тощо.

Окрім зброї, 12 лютого 2020 року на спеціальному полігоні також утилізовано понад півтисячі боєприпасів різноманітного калібру та спеціальних засобів.

Беззаперечним наслідком проведених заходів стало знищення чергової партії незаконної зброї, яка у подальшому не завдасть лиха оточуючим через випадковий постріл з необережності та не буде застосована у злочинній діяльності.